torsdag 19 juni 2008

Ingen blå-gul mat igår.

Det var trista miner igår i sverige men här i Oslo pågick vår tisdagsmiddag som vanligt (på onsdag) ingen blå-gul mat serverades men dock en grön/rosa/vit. Hm, kanske lite smyghejande på Italien?
Gårdagens middag blev iaf:

Pasta med ruccolasås och scampi

Här vist m lax men jag valde o ha med scampi istället (från allt om mat)

4 pers
400 g

pasta, t ex orecchiette
500 g scampi

4 st schalottenlökarhackade
2 msk smör, till stekning
1 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
1 st vitlöksklyfta
80 g rucolasallad
0,5tsk
salt
2 krm vitpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
2. Sås: Fräs schalottenlöken i smöret över svag värme, men låt den inte få färg.
3. Tillsätt vitt vin, vispgrädde och pressa i vitlöksklyftan.
Låt koka ihop ca 5 minuter.
4. Kör den varma såsen tillsammans med rucolan i en mixer tills den är riktigt slät och grön. Smaka därefter av med salt och peppar.
5. Stek scampi i olja, vitlök, chili och limesaft. Ett par minuter på varje sida på hög varme
6. Lägg upp pasta, häll över sås och toppa med scampi


Så här blev det i verkligheten och så här glada blev systrarna Fougman för maten!

För övrigt konstaterades det igår att jag ofta serverar något grönt och geggigt till middag.
Det sista halvåret för exempel:

Avacadosoppa
Potatis och purjolökssoppa
Sparrissoppa
Egen pesto sås till kyckling
Grön Ruccola och ört ost.
Och idag grön ruccolasås

Mitt svar är enkelt; jag gillar grönt och jag gillar gegg. Vem gör inte det?

Inga kommentarer: