onsdag 11 juni 2008

Sushi!















Tja, inget speciellt recept på egengjord sushi, men prova om ni inte redan har gjort det!!! Super gott. Är man rädd för den råa fisken kan man göra med kokt scampi, räkor, rökt lax. I makin kan man göra veggis varianter eller vi hade tempura, dvs friterad scampi i våra, mycket gott!
















Veronica hade ingen efterrätt igår och jag (Frida) fick ett extremt chokladsug att jag bara var tvungen att gå amok i Veronicas skafferi och slänga ihop en chokladkaka.

Recept på chokladkakan:

200 g

Mörk Choklad
1 tsk

Bakpulver
4 st

ägg
2 dl

socker
2,5 dl

vetemjöl
200 g

smör
Tillagning:

1. Värm ugnen till 200°.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält chokladen och smör, häll över i ägg- och sockerblandningen. Tillsätt vetemjöl och bakpulver. Rör försiktigt ihop.

3. Smöra och bröa en rund bakfom ca 25 cm. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 min.

som gegga på toppen blev det en egenlagad gegga med smör, socker, sirap, florsocker o kakao. Lite kolainspirerat, lite segt myckt gott. Konstverket toppades med hackade nötter och mandlar.

Inga kommentarer: