lördag 18 oktober 2008

Medelhavstorsk















Nu när delar av tisdagsmiddagsgänget är hängivna GI-fanatiker så kommer ett mumsigt recept med attans lite kolhydrater. Receptet kommer från expressen.se

4 port.
800 g torskfile
salt och vitpeppar
olivolja

Varm medelhavssallad:
1dl kokta belugalinser
1 röd paprika
1 gul paprika
2 salladslökar
1 ask körsbärstomater
15-20 svarta oliver
salt och vitpeppar

Örtmajonnäs:
majonnäs, finhackad persilja och hackade pistaschnötter

Blanda ingredienserna till örtmajonnäsen i valfri mängd och ställ svalt medan du gör resten. Vi drygade även ut med creme fraiche vilket blev mycket gott. Smörj en ugnsäker form, krydda fisken med salt och peppar och lägg den i formen. Ringla över lite olivolja och baka fisken i 200-gradig ugn i ca 15 minuter. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Ansa paprikor och salladslökar och skär dem i mindre bitar. Fräs dem några minuter i olivolja. Blanda med linserna, tomaterna och oliverna och krydda med salt och peppar. Servera med fisken och majonnäsen. Vi bytte ut linserna mot rostade solroskärnor vilket gick finfint!

Inga kommentarer: