onsdag 8 oktober 2008

Fårikål














Nu är det säsong för Norges nationalrätt fårikål. En av svenskarna i gänget (den minst norska av dem
:)) fick äran att laga till denna delikatess och fick till sin stora glädje ett mycket gott betyg av norskan. Tar lite tid att laga men är enkelt och väl värt att vänta på! Laga gärna dagen innan, blir bara godare!


4 port.

Ingredienser:

1.5 kg fårikål-kött

1.5 kg vitkål

4 tsk hel svartpeppar

2 tsk salt

3 dl vatten


Dela vitkålen i stora klyftor. Varva kött och kål i en stor gryta. Strö salt och pepparkorn mellan lagren. Häll på vatten, koka upp och låt sjuda i ca 2 timmar under lock. Köttet ska lossna från benen. Serveras rykande hett tillsammans med kokt potatis.

(Fårikålkött dyker upp i norska butiker på höstkanten och är fårkött i bitar med ben och allt som inte ser gott ut i olagat tillstånd.)


Inga kommentarer: