torsdag 5 februari 2009

Kokt torsk med potatis/brockolimos med krispiga grønsaker med senapsvinegrette

Marika höll i middagsregien igår och serverade supermumsig husmanskost.
Torsken kokades bara i vatten med salt, inget krångligt här.
Potatismoset är vanligt potatismos men med brockoli som får koka med potatisen och som kryddas med örtsalt, muskotnöt och MASSA parmesan.
Salladen var rivda morrötter och hackad ruccola men en
Senapssås. Inte riktigt säker på vad fröken hade i den men jag gissar olja, senap, vitløk och kanske lite balsamico??


Eftterrätten bestod av naturell youghurt blandat med kesam till detta kiwi och valnøtter toppat med honung. SMASK!!


För övrigt fick alla deltagarna ett fint laminerat ark av Andrea: "how to feed a pregnant woman" En liten lista över vad gravida kvinnor får och inte får äta. Vi har nu lärt oss att man inte får äta måsägg och ska akta sig før hajkött. Bra att veta!

Inga kommentarer: